Jadłospis Wiosenny

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

Parówka 82 % mięsa,

powidła śliwkowe 5 g

2 kromki chleba

masło 5g ketchup 5 g

pomidor 10g

kakao na mleku  1 szklanka

Zupa pomidorowa z makaronem 300ml (seler,masło)

Duszona pierś z kurczaka z warzywami 100g

Ziemniaki 200 g

Gotowana marchewka z groszkiem 50g

Szklanka wody mineralnej

Na deser jabłko

½ bułki grahamki z masłem 5g

z szynką z kurczaka 10g

pomidorem i liściem sałaty

szklanka herbaty rumiankowej

Wtorek

Kanapka z żółtym serem masłem i kwaszonym ogórkiem 1szt/30g/5g/20g

Kanapka z masłem i dżemem wiśniowym 1szt/5g/5g

Do picia szklanka herbaty

Zupa ziemniaczana 300 ml (seler,masło)

Gołąbek z sosie pomidorowym 1 szt/50 ml ( porcja chleba)

surówka z marchewki i jabłka 75g

do picia szklanka wody

Na deser jabłko

Bułka wrocławska 2 szt z masłem szynką wieprzową i pomidorem 2 szt/10g/20g/10g

Szklanka wody do picia z dodatkiem soku z pomarańczy

Środa

Jajecznica na maśle 50g

2 kromki z masłem

pomidor 10g/szczypior siekany

miód 5 g

Kakao na mleku 1 szklanka

Krupnik z ryżu 300 ml (seler,masło)

Filet z dorsza w jarzynach 100g

Ziemniaki 150 g

Mizeria z ogórka i rzodkiewki 75g

Do picia woda mineralna z dodatkiem soku pomarańczowego 1 szklanka

Na deser jabłko

½ bułki kajzerki z masłem 5 g serem żółtym 10g i pomidorem 20g

Szklanka herbaty miętowej

Czwartek

Kanapka z twarożkiem i rzodkiewką 2szt/50g

Kaszka manna na mleku 180 ml

Szklanka herbaty owocowej

Barszcz z boćwinką 250g masło

Bitka wieprzowa duszona 50g/50 ml

Kasza jęczmienna 100g

surówka z białej kapusty i kwaszonego ogórka

Kompot z jabłek

Na deser mandarynka

Koktajl z jogurtu naturalnego banana i truskawek 250 ml

½ bułki kajzerki z masłem

Piątek

Chleb graham 2 kromki

40 g pasty z piklinga

Kasza jaglana na mleku 180 ml

Szklanka herbaty miętowej

Zupa z kapusty włoskiej z ziemniakami 300 ml (seler,masło)

Knedle z jabłkami i jogurtem 160g/100 ml

Do picia szklanka soku marchewkowo pomarańczowego

Na deser jabłko

Bułka wrocławska ser twarogowy ze szczypiorkiem i rzodkiewką

2 szt/60g

Herbata rumiankowa 1 porcja

 

JADŁOSPIS Przedszkole 146 Wrocław

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIAEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 200 ml

Kanapka z masłem i powidłami śliwkowymi

Kakao na mlekiem  1 szklanka

Barszcz ukraiński z biała fasolą  i ziemniakami 300 ml

Ryż z gotowanym kurczakiem 70 ml/100 g

Buraczki gotowane 75g

Szklanka kompotu owocowego

Na deser jabko

½ bułki grahamki z twarogiem i warzywami 60g

Herbata 1 porcja

Wtorek

1 kromka z masłęm i żółtym serem

5g/20g

1 kromka z masłem i makrelą

Papryka 30g/szczypior siekany

Szklanka herbaty

Rosół z makaronem 300 ml seler

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 150g/60 ml

Filet drobiowy panierowany 60g

Surówka z kwaszonej kapusty 70g

Kompot owocowy

½ pomarańczy

Budyń owocowy z rodzynkami

150g

Bułka weka 2 szt z masłem

Herbata rumiankowa szklanka

Środa

Zupa mleczna z makaronem 200 ml

Kanapka z masłem i dżemem wiśniowym

Herbata miętowa 1 szklanka

Pomidorowa z makaronem 300 ml (seler,masło)

Kasza Kus Kus 100g

Kotlet rybny 60g

Surówka z białej kapusty ogórka zielonego pomidora i kukurydzy na jogurcie 60g

Kompot jabłkowy

Na deser jabłko

1 kromka z masłem i polędwicą sopocką z pomidorem

1 kromka z masłem i serem żółtym

Szklanka herbaty

Czwartek

2 kromki chleba z masłem 10g i sałatka jarzynową 60g

Do picia szklanka herbaty rumiankowej

Zupa jarzynowa pomidorami 300 ml (seler,masło)

Pierogi z mięsem i cebulką 5 szt mąka pszenna

Surówka z marchewka jabłkiem i ananasem 75g

Sok pomarańczowy rozcieńczony z wodą mineralną 1 porcja

Na deser jabłko

Koktajl z jogurtu naturalnego i banana 200 ml

Bułka wrocławska z masłem 2 szt

Piątek

Parówka 82 % mięsa,

2 kromki chleba

masło 5g ketchup 5 g powidła śliwkowe 5 g

pomidor 10g

ogórek zielony 10g

kakao na mleku  1 szklanka

Ogórkowa z ryżem 300 ml (seler,masło)

Ziemniaki z kotlet jajeczny 150g/1 szt

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy 60g

Kompot owocowy 1 szklanka

Na deser mandarynka

1 kanapka z masłem 5 g żółtym serem 10g ( pomidor, sałata, czerwona papryka na kanapkę)

Buka wrocławska 2 kromki z masłem 10g i dżemem brzoskwiniowym

Herbata 1 porcja

 

JADŁOSPIS Przedszkole 146 Wrocław

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIAEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

Parówka 82 % mięsa,

powidła śliwkowe 5 g

2 kromki chleba

Masło roślinne 5g

pomidor 10g ketchup 5 g

kakao na mleku ryżowym 

1 szklanka

Zupa pomidorowa z makaronem 300ml (seler,masło roślinne )

Duszona pierś z kurczaka z warzywami 100g

Ziemniaki 200 g

Gotowana marchewka z groszkiem 50g

Szklanka wody mineralnej

Na deser jabłko

½ bułki grahamki z masłem roślinnym 5g

z szynką z kurczaka 10g

pomidorem i liściem sałaty

szklanka herbaty rumiankowej

Wtorek

Kanapka z wędliną masłem roślinne i kwaszonym ogórkiem 1szt/30g/5g/20g

Kanapka z masłem roślinnym i dżemem wiśniowym 1szt/5g/5g

Do picia szklanka herbaty

Zupa ziemniaczana 300 ml (seler,masło roślinne )

Gołąbek z sosie pomidorowym 1 szt/50 ml ( porcja chleba)

surówka z marchewki i jabłka 75g

do picia szklanka wody

Na deser jabłko

Bułka wrocławska 2 szt z masłem roślinnym szynką wieprzową i pomidorem 2 szt/10g/20g/10g

Szklanka wody do picia z dodatkiem soku z pomarańczy

Środa

Jajecznica na maśle roślinnym 50g

2 kromki z masłem roślinnym

pomidor 10g/szczypior siekany

miód 5 g

Kakao na mleku ryżowym 1 szklanka

Krupnik z ryżu 300 ml (seler,masło roślinne )

Filet z dorsza w jarzynach 100g

Ziemniaki 150 g

Surówka ogórka i rzodkiewki 75g

Do picia woda mineralna z dodatkiem soku pomarańczowego 1 szklanka

Na deser jabłko

½ bułki kajzerki z masłem roślinnym  5 g wędliną  10g i pomidorem 20g

Szklanka herbaty miętowej

Czwartek

Kanapka z wędliną  i rzodkiewką 2szt/30g

Kakao na mleku ryżowym  1 porcja

Barszcz z boćwinką 250g masło roślinne

Bitka wieprzowa duszona 50g/50 ml

Kasza jęczmienna 100g

surówka z białej kapusty i kwaszonego ogórka

Kompot z jabłek

Na deser mandarynka

Koktajl na bazie mleka ryżowego banana i truskawek 250 ml

½ bułki kajzerki z masłem roślinnym

Piątek

Chleb graham 2 kromki

40 g pasty z piklinga

dżem wiśniowy 5 g

Szklanka herbaty miętowej

Zupa z kapusty włoskiej z ziemniakami 300 ml (seler,masło roślinne )

Knedle z jabłkami 160g

Do picia szklanka soku marchewkowo pomarańczowego

Na deser jabłko

Bułka wrocławska z wędlina ze szczypiorkiem i rzodkiewką

2 szt/60g

Herbata rumiankowa 1 porcja

 

JADŁOSPIS Przedszkole Wrocław 146 dieta bezmleczna

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIAEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

Zupa mleczna mleko ryzowe z płatkami owsianymi 200 ml

Kanapka z masłem i powidłami śliwkowymi

Kakao na mlekiem ryżowym  1 szklanka

Barszcz ukraiński z biała fasolą  i ziemniakami 300 ml

Ryż z gotowanym kurczakiem 70 ml/100 g

Buraczki gotowane 75g

Szklanka kompotu owocowego

Na deser jabłko

½ bułki grahamki z wędliną

Herbata 1 porcja

Wtorek

1 kromka z masłęm roślinnym  i wędliną

5g/20g

1 kromka z masłem i makrelą

Papryka 30g/szczypior siekany

Szklanka herbaty

Rosół z makaronem 300 ml seler

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym niezabielanym 150g/60 ml

Filet drobiowy panierowany 60g

Surówka z kwaszonej kapusty 70g

Kompot owocowy, ½ pomarańczy

Kisiel  z rodzynkami

150g

Bułka weka 2 szt z masłem  roślinnym

Herbata rumiankowa szklanka

Środa

Zupa mleczna z mlekiem ryżowym z makaronem 200 ml

Kanapka z masłem i dżemem wiśniowym

Herbata miętowa 1 szklanka

Pomidorowa z makaronem 300 ml (seler,masło roślinne )

Kasza Kus Kus 100g

Kotlet rybny 60g

Surówka z białej kapusty ogórka zielonego pomidora i kukurydzy  60g

Kompot jabłkowy

Na deser jabłko

1 kromka z masłem roślinnym i polędwicą sopocką z pomidorem

1 kromka z masłem roślinnym  i miodem

Szklanka herbaty

Czwartek

2 kromki chleba z masłem roślinnym  10g i sałatka jarzynową 60g

Do picia szklanka herbaty rumiankowej

Zupa jarzynowa pomidorami 300 ml (seler,masło roślinne )

Pierogi z mięsem i cebulką 5 szt mąka pszenna

Surówka z marchewka jabłkiem i ananasem 75g

Sok pomarańczowy rozcieńczony z wodą mineralną 1 porcja

Na deser jabłko

Koktajl z mleka ryżowego  i banana 200 ml

Bułka wrocławska z masłem 2 szt

Piątek

Parówka 82 % mięsa,

2 kromki chleba

Masło roślinne 5g

pomidor 10g ketchup 5 g

ogórek zielony 10g

kakao na mleku ryżowym   1 szklanka

Ogórkowa z ryżem 300 ml (seler,masło roślinne )

Ziemniaki z kotletem jajecznym 150g/1 szt

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy 60g

Kompot owocowy 1 szklanka

Na deser mandarynka

1 kanapka z masłem roślinnym  5 g wędliną 10g ( pomidor, sałata, czerwona papryka na kanapkę)

Buka wrocławska 2 kromki z masłem roślinnym 10g i dżemem brzoskwiniowym

Herbata 1 porcja

 

JADŁOSPIS Przedszkole 146 Wrocław dieta bezmleczna

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIAEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem